Rijangst

 

Rijangst,  je zal het maar hebben!

Rijangst is een angst waar volgens jarenlang onderzoek meer dan 800.000 mensen met rijbewijs last van hebben. Het betreft dan angst voor verschillende situaties binnen het besturen van een voertuig zoals het rijden in een file, over bruggen, in tunnels, op de linkerbaan van een snelweg, inhalen van vrachtauto’s, invoegen op de snelweg of bij het inparkeren. De meeste gevallen van rijangst komen voor bij mensen van middelbare leeftijd en voornamelijk bij vrouwen.Naar schatting vermijden een half miljoen Nederlanders het autorijden helemaal. Dat is jammer want ooit heb je het rijbewijs gehaald met de bedoeling om je vrij en relatief snel te kunnen bewegen; onafhankelijk van het openbaar vervoer. Rijangst kan op diverse manieren ontstaan. Door Iets wat je ooit zelf hebt meegemaakt of verwacht mee te gaan maken of door verhalen van anderen.

 

 

“Waarom nog langer wachten?
Vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid door zelf weer te rijden.”

 

 

Rijangst oplossen

René Querido is sinds 1998 gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan mensen met rijangst. Door structuur en rust aan te brengen in de lessen helpt René jou om van je rijangst af te komen. Door zijn persoonlijke aandacht en 1 op 1 begeleiding werk je samen in je eigen tempo naar 1 doel: zelfstandig de weg op kunnen.

 

Bijna dertig jaar rijangst, ik dacht er vrijwel nooit meer over na, ik zou altijd met anderen mee moeten rijden, niet zelf.
Maar áls ik erover nadacht dan vond ik het toch wel jammer. Ik miste het stiekem toch ook wel, dat vrije, onafhankelijke. Dus bleef ik wel altijd m’n rijbewijs verlengen, want misschien ging het wel vanzelf over…
Voor m’n zestigste verjaardag gaf ik het mezelf cadeau; rijlessen bij René! En wat ben ik er nu blij mee, want ik heb vandaag m’n laatste les gehad, ik durf weer te rijden! René, je bleek een rots in de branding, wat een geweldig gevoel voor humor en wat bleef je (gelijk)moedig. Ik heb meer geleerd dan alleen autorijden en kijken, kijken, kijken… Heel erg bedankt!