Belangrijke vragen

Belangrijke vragen

Rijles

Wat is een proefles?
Een proefles is een vrijblijvende rijles, Als je nog geen rijervaring hebt, wordt deze les gehanteerd als kennismaking, waarbij je begint met de eerste stappen van de rijlessen. Als je al reeds rijervaring hebt, zal deze rijles fungeren als beginsituatie om een adviesschets voor een passend lespakket te geven.

Wat is een tussentijdse toets (TTT)?

Dit is een echt examen die je gaat afleggen op ongeveer 2/3 van je opleiding, hiervoor dien je in het bezit te zijn van je theoriecertificaat, ook is gebleken dat een TTT de kans aanzienlijk vergroot om in 1 keer te slagen voor je praktijkexamen. Je maakt al kennis met de examinator van het CBR en je kunt een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Als je die voldoende aflegt dan hoef je die niet op het praktijkexamen te laten zien. Ook krijg je van de examinator te horen waar je nog aan moet werken. Je instructeur is bij deze toets ook aanwezig in de auto. Door een TTT te ervaren kom je veel beter voor de dag op het werkelijke praktijkexamen.

Wanneer kan ik mijn 1ste rijles volgen?
Je kan altijd per direct beginnen.
Heb ik een vaste lesauto en instructeur?
Bij Verkeersacademy Querido volg je je rijlessen met een vaste instructeur en dezelfde lesauto.
Hoe lang duurt een rijles?
Een rijles duurt 60 minuten.
Kan ik mijn afspraak voor de rijles annuleren?
Ja, wanneer je bij verhindering minimaal 48 uur van te voren afzegt, dan hoeft de gereserveerde tijd niet in rekening te worden gebracht.
Ik heb nog geen theoriecertificaat, mag ik al autorijlessen volgen?
Ja, je mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen. Zit er in je pakket ook een tussentijdse toets (TTT), dan kun je die toets pas afleggen nadat je bent geslaagd voor het theoriecertificaat.
Kan ik ook lessen in de avonduren en/of weekenden?
Ja, het is mogelijk om in de avonduren of op de zaterdagen te lessen.
Ik heb al rijervaring, hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Wij adviseren om eerst een proefles te volgen. Aan de hand van de proefles kan de verkeersspecialist je nieuwe beginsituatie bepalen en een advies uitbrengen voor een geschikt, passend lespakket.

Het Nieuwe Theorie-examen

Vanaf 1 november richten we het theorie-examen voor de auto iets anders in. De examenvragen en het totaal aantal vragen blijven gewoon hetzelfde.

Wat verandert er vanaf 1 november?

  • Het autotheorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht
    • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet beantwoorden.
    • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden.
    • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden.
  • Aan het einde van je examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. Het scherm met de vragen die je fout beantwoord hebt krijg je niet meer te zien.
  • Het uitslagformulier dat je per mail van ons krijgt ziet er anders uit; hierop kun je heel goed zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed kent. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen en op je praktijklessen.
  • De examenonderwerpen hebben we anders verwoord en samengevoegd tot negen onderwerpen. Hieronder vind je de negen onderwerpen waarover we in het examen vragen stellen.

Hoe lang is mijn theoriecertificaat geldig?
Het certificaat is 1,5 jaar geldig. (bijv. behaald op 27-01-2010 eindigt op 26-07-2011)
Moet ik een theoriecursus volgen voor het behalen van mijn theorie-examen?
Het is geen verplichting, maar het is wel aan te raden. Je kunt bij de Verkeersacadamy Querido zelfs een één op één theoriecursus volgen met de verkeersspecialist.

Examen

Hoeveel foute antwoorden mag ik hebben voor mijn theorie-examen?
Uit de 65 vragen moet je voor het onderdeel Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 van de 40 vragen goed beantwoorden. Uit het onderdeel Gevaarherkenning moet je van de 25 vragen 13 goed beantwoorden.
Wat moet ik meenemen voor het theorie-examen?
Een geldig  legitimatiebewijs en de oproep voor het theorie-examen.
Wat neem ik mee tijdens een praktijkexamen of toets?
Een geldig legitimatiebewijs, theoriecertificaat, de oproep voor het examen en het zelfreflectieformulier.

Voorbeeld hoe je moet rijden op een examen